За нас

Термографско заснемане за установяване на здравословното ви състояние.

Дружество "Гермомед" е създадено специално, за да внедри и разпространи в България медицинска термовизия по нов стандарт.

Заснемането се осъществява от сертифицирани термографисти, съгласно стандартите на Международната асоциация на медицинските термографисти и указанията на Американската академия по термология. Използва се инфрачервена камера FLIR А615 с разделителна способност 640Х480 и с топлинна чувствителност от < .05°С. За превръщането на изображенията в термограма се прилага професионален софтуер. Разчитането на изображенията се осъществява чрез специализирана американска компания.

Д-р Васил Маргаритов е завършил медицина в Медицински университет - Пловдив. Работил е коремна хирурги и урология. Като университетски преподавател е участвал в научни разработки и доклади. Има дългогодишен опит в работата с водещи здравни заведения от чужбина във връзка с осигуряването на лечение или консултации за български граждани зад граница. След 6-годишен престой в Канада се запознава с основите на термовизионното изследване. Планира и съдейства за въвеждането на този иновативен метод и в България. Термографията със заснемане на място и разчитане в Америка е наистина ново направление за страната ни, което ще осигури още по-големи възможности за диагностика, профилактика и проследяване на провежданото лечение. Д-р Маргаритов е сертифициран като термографист през септември 2018 год.

Яна Георгиева има траен интерес към термовизията и притежава знания и опит за това как на практика може да се приложи и осъществи в България. Подобни центрове 6 години вече са в Европа и (засега) са най-много в Холандия и Белгия. Тя е сертифициран термографист от декември 2018 год. и работи предимно в посока „женско здраве” и профилактика на заболявания на млечните жлези. 

Лечение в чужбина. Второ, независимо медицинско мнение

Голяма част от хората, които се записват за термовизия, при необходимост искат да получат допълнителна информация за възможностите за лечение в чужбина или за консултация със чуждестранен специалист. Това е дейност, която е извън рамките на доклада, който се получава от САЩ във връзка с термографското изследване. За да се осъществи подобна консултация, може да се наложи допълнително да се преведат от български на английски някои документи — епикризи, хистологични резултати и др.

Запази час